Herfst spelletjes tips

Herfst spelletjes tips

Voor de jongere kinderen de blader estafette en het egeltje, voor de oudere kinderen het tikspel en het stoklopen.
Leuke herfstactiviteiten.

Blader estafette: 
Gebruik voor deze estafette boomblaadjes of laat kinderen zelf blaadjes verven in verschillende kleuren; rood, bruin, geel, groen.
In de zaal staan 4 mandjes, emmers of andere voorwerpen waar de blaadjes in gestopt kunnen worden.
Maak 4 teams. Alle blaadjes liggen door elkaar in de zaal.
Op een teken gaan alle teams hun kleur blaadje zoeken en deze in hun mandje stoppen. Pak één blaadje per keer. Wie heeft als eerste het mandje vol met één kleur blaadjes?


Tikspel: 
Maak een ruime cirkel van markeerhoedjes (dit zijn de eikeltjes/ kastanjes). Drie eekhoorntjes staan in het midden van deze cirkel en bewaken de eikeltjes. De kinderen buiten de kring proberen de eikeltjes te pakken maar de eekhoorntjes kunnen hen tikken. Als men getikt is kan men in de cikel mee verdedigen of krijgt men een ander opdrachtje om even uit te voeren (bv. 20 x touwtje springen). Daarna kan men weer meedoen.


Egeltje: 
Maak met wasknijpers stekeltjes op de rug van een kind. Tel de stekeltjes en doe hiermee weer nieuwe opdrachtjes. Ren bv. bij 6 stekeltjes, 6 x op en neer door de zaal. 


Stoklopen:
Gebruik houten stokken. 2 Kinderen houden elk een uiteinde van een stok vast. Daarvoor gaan ook 2 kinderen staan met een stok. Maak zo een lange rij. Eén kind mag over de stokken lopen.
Dit is een vorm van een groen spel. 
Voor meer informatie en een filmpje over dit spel zie ons blog "groene spelen".

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »